• جمعه ۰۹ اسفند ۱۳۹۸

برگزاری برنامه‌های گرامیداشت هفته پژوهش در واحد دانشگاهی مسجدسلیمان

۲۶ آذر ۱۳۹۸ | ۱۰:۲۸ کد : ۱۱۷۲ اخبار دانشگاه اخبار تصویری
همزمان با فرا رسیدن هفته پژوهش، به همت حوزه پژوهش و فنآوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد مسجدسلیمان، برنامه‌های گرامیداشت این هفته طبق اعلان قبلی برگزار و تا پایان هفته جاری ادامه خواهد داشت.
برگزاری برنامه‌های گرامیداشت هفته پژوهش در واحد دانشگاهی مسجدسلیمان

به گزارش کورش اکبری خبرنگار دانشگاه مسجدسلیمان،در روز اول علاوه بر چهار سخنرانی علمی با عناوین:«اهمیت پژوهش از دیدگاه اسلام»، «تشخیص نفوذ در شبکه‌های کامپیوتر»، «کامپیوتر‌های کوانتومی» و« امنیت در  SQL SERVER»که به ترتیب توسط دکتر علی‌یار حسینی، دکتر عبدالحمید مومن نژاد، دکتر احسان پورعلی‌اکبر و دکتر حمید سعدی ارایه شدند، نمایشگاه‌ تخصصی گروه کامپیوتر هم برپا شد.

دکتر علی‌یار حسینی سرپرست واحد دانشگاهی مسجدسلیمان در سخنرانی خود با عنوان«اهمیت پژوهش از دیدگاه اسلام»، ضمن تبریک هفته پژوهش و تشکر از دستت اندرکاران برگزاری آیین این هفته در واحد دانشگاهی مسجدسلیمان، به برخی از تقسیم بندی‌ها انجام شده در علوم اشاره کرد.

وی در این خصوص، گفت«در احادیث مختلف علوم را به علوم دینی و غیر دینی تقسیم کرده‌اند. علوم دینی، علومی هستند که با آن خداشناسی صورت می‌گیرد و با نیت قرب الهی تدریس شود خواه شیمی باشد، خواه فیزیک باشد و یا علوم دیگر. برعکس علوم غیر دینی دارای این ویژگی نیستند.»

عضو هیأت علمی گروه معارف واحد دانشگاهی مسجدسلیمان، افزود:« دسته بندی دیگری برای علوم وجود دارد که عبارت است از، علوم مسبوع و علوم مطبوع. علم مسبوع علم شنیداری است که مورد تغییر و تجزیه و تحلیل قرار نمی‌گیرد. اما علم مطبوع علمی است که اطلاعات کسب شده مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌گیرد.»

حسینی تأکید کرد:« در حدیث بیان شده که علم باید مطبوع باشد و علم را باید جزء وجود خود کنیم. اگر جزء وجودمان نباشد سریع فراموش می‌شود. نباید صرفاً برای نمره گرفتن درس خواند. بلکه باید برای یادگیری به دنبال کسب دانش باشیم.

سرپرست واحد دانشگاهی مسجدسلیمان به تقسیم دیگر دیگر علوم به دو دسته تقلیدی و تحقیقی اشاره کرد و علم تقلیدی را به انعکاس صدای و تقلید کورکورانه از آبا و اجاد تعبیر کرد و علم تحقیقی را به صدای حضرت داود(ع) که خوش صدا ترین صدا در بین پیامبران را داشت تشبیه کرد.

وی افزودگفت:«علم تحقیقی، علمی است که مشتری آن خداست و از عقل و جان بجوشد وبا هستی و وجود مدرک و خرد آدمی نسبت دارد و سرچشمه آن عقل و جان حق طلب آدمی باشد؛ چنین علمی، انسان و جامعه‌ی انسانی را دگرگون و متحول می‌سازد و زندگی را سر و سامان می‌دهد. »

حسینی در بخش دیگر صحبت خود، گفت:« باید به دنبال نو آوری باشیم نباید دو روز ما یکی باشد. در طول تاریخ اشخاصی که نو آوری داشتند و حرف جدید ارایه دادند، نامشان همچنان زنده است.»

وی تأکید کرد:« مخترعان و نوآورانی که امروزه در میان ما هستند، فرقشان با ما این است که آن‌ها کنجکاو می‌باشند و از کنار موضوعات به راحتی نمی‌گذرند .»

این عضو هیأت علمی در خصوص رسالت انسان، گفت:« هر انسان چهار رسالت دارد.1- خودسازی:2- جامعه سازی 3- امت سازی 4- جهانی سازی.»

وی افزود: «انسان در مرحله اول باید به فکر ساختن خود باشد تا بتواند رسالت‌های دیگر را انجام دهد. جامعه سازی کلید همه فتوحات جامعه است هر انسان نباید فقط به فکر خود باشد باید بعد از خود سازی به فکر اصلاح جامعه باشد.»

« بعد از این مرحله به عنوان یک مسلمان همه موظف هستند امت اسلامی را به سمت کمال برسانند و در مرحله بعد برای ترویج اسلام به تمامی کشورهای به فکر جهانی سازی باشیم و باید تفکر اصلاح جامعه بشری را در ذهن خود پرورش دهیم و هرکس به اندازه توانش در این رابطه اقدامی کند.»

سرپرست واحد دانشگاهی مسجدسلیمان در بخش دیگر، گفت:« نهضت جدید شرکت‌های دانش بنیان آغاز یک راه طولانی و روزنه امید است و در بسیاری از حوزه‌های این شرکت‌ها پیشرفت‌های چشمگیر داشته‌اند و مایه افتخار ایران شده‌اند. لذا باید به این مقوله بیش ازپیش توجه و مسئولین با سیاست‌های صحیح باید ضمن تشویق راه‌اندازی شرکت‌های جدید دانش بنیان از کلیه شرکت‌ها حمایت کنند.»

حسینی تأکیدکرد:« برای تحقق اهداف و آبادانی مملکت باید همت  و عزم ملی وجود داشته باشد در غیر این‌صورت در بسیاری از حوزه‌ها از حرکت توسعه جهانی عقب می‌مانیم. همت و عزم ملی باعث پیشرفت و خودکفایی همه جانبه می‌شود.»

ایشان در پایان خاطر نشان کرد:« خدا را شکر امروزه در حوزه پژوهش و فناوری فعالیت‌های خوبی شروع شده و این  موضوع نقطه امیدی برای طی کردن راحتتر راه سعادت است. انشاالله با کمک خدا و همت و عزم همه جانبه مسئولین و محققان کشور روز به روز شاهد پیشرفتی بیشتر باشیم.»

لازم بذکر است بعد از اتمام سخنرانی، سرپرست واحد دانشگاهی مسجدسلیمان به همراه تنی چند از معاونان این واحد دانشگاه از نمایشگاه اختصاصی گروه کامپیوتر بازدید کردند.