• دوشنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۹

برگزاری سخنرانی علمی در خصوص وضعیت آبهای زیر زمینی خوزستان توسط استاد تمام دانشگاه شهید چمران

۲۶ آذر ۱۳۹۲ | ۱۹:۲۹ کد : ۲۰۱ اخبار دانشگاه

به مناسبت هفته پژوهش، دکترنصراله کلانتر استاد تمام هیدرولوژی دانشگاه شهید چمران اهواز در جمع دانشگاهیان واحد دانشگاهی مسجدسلیمان در سخنرانی علمی خود با موضوع "وضعیت آبهای زیر زمینی استان خوزستان"، گفت:برداشت بی رویه آب از سفره های زیر زمینی باعث کاهش بیش از حد آب شده که این موضوع یک تهدید برای آینده کشور است.

پژوهشگر برتر دانشگاه شهید چمران بعد از بیان اهمیت آب در مذاهب مختلف ، در رابطه با اهمیت منابع آب در ایران بویژه در استان خوزستان و کاهش ذخیره آبهای زیرزمینی در دشت های مختلف این منطقه گفت: طی چند سال گذشته بعلت عدم برداشت اصولی آب از منابع زیرزمینی دربخشهای مختلف کشاورزی و صنعتی ، متأسفانه سطح آب این مخازن به کمترین حد خود رسیده که همین موضوع  به کاهش بهره برداری وافت کیفیت منابع آب زیرزمینی منجر شده است.

پرفسور کلانتر گفت: افزایش وابستگی ایران به برداشت آب از سفره های زیر زمینی از یک سو وکاهش نزولات آسمانی در شرایط امروزه که صرفه جویی در مصرف آب کمتر انجام می گیرد می توانند تبعاتی سو برای مردم داشته باشد.

استاد هیدرولوژی دانشگاه شهید چمران پس از نمایش نمودارها و آمارهای  مختلف در رابطه با میزان ذخایر آبی سفرهای زیر زمینی آبهای سطحی کشور با تمرکز بیشتر به استان خوزستان ضمن مقایسه با برخی کشورها، گفت: جمعیت ایران نسبت به قبل بیشتر شده و از طرفی هم ذخایر آب مصرفی رو به کاهش است و پیش بینی می شود در صورتی که در این خصوص کنترل مطلوبی صورت نگیرد مشکلاتی برای کشور بوجود خواهد آمد.

نصراله کلانتر  معاون پژوهشی دانشکده علوم زمین دانشگاه شهید چمران اهواز در بخش پایانی گفت: سفره های زیر زمینی قابل بازیافت هستند که یکی از این شرایط وجود آب نفوذ پذیر می باشد لذا باید دعا کنیم که بارش خوبی داشته باشیم و از طرف دیگر نیابد فراموش کرد در دین اسلام بسیار سفارش شده که مردم از اسراف بپرهیزند، پس بهتر است در مصرف این مایه حیاتی و با ارزش صرفه جویی کنیم تا ... .