• چهارشنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۸

برگزاری نشست بصیرتی با موضوع « ضرورت سیر و سلوک» در واحد دانشگاهی مسجدسلیمان

۲۲ آذر ۱۳۹۵ | ۲۰:۴۶ کد : ۸۲۵ اخبار دانشگاه
به همت مرکز هم‌اندیشی استادان دانشگاه آزاد اسلامی واحد مسجدسلیمان، نشست بصیرتی با موضوع « ضرورت سیر و سلوک» برگزار شد.
برگزاری نشست بصیرتی  با موضوع « ضرورت سیر و سلوک» در واحد دانشگاهی مسجدسلیمان

به گزارش خبرنگار دانشگاه مسجدسلیمان، در این نشست که با حضور جمعی از استادان و هیأت رییسه وکارکنان واحد دانشگاهی مسجدسلیمان در سالن جلسات هتل فرهیختگان این واحد دانشگاهی برگزار شد، حجت الاسلام و المسلمین عبدالباری جوانمرد زاده مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان پیرامون موضوع « ضرورت سیر سلوک » سخنرانی کرد.

حجت الاسلام و المسلمین عبدالباری جوانمرد زاده، در بخشی از صحبت خود، گفت: همه طالب سلامت هستیم و دوست داریم همیشه سالم و شاداب باشیم چرا که اعتقاد داریم سلامتی در همه ابعاد جسمانی، روانی، اجتماعی و معنوی انسان تأثیر گذار است  چون سلامت مقدمه شادابی  و شادابی زمینه سعادت و سعادت کلید عاقبت به خیری است.

وی افزود: تا زمانی که در  وضعیت ظاهری و جسمی خللی ایجاد نشود نیاز به استفاده از رژیم خاصی نیست اما وقتی بیماری مشخص می‌شود در ابتدا سعی خواهد شد با رژیم غذایی مناسب بهبودی را بدست آورد. برخی اوقات هم برای برقراری سلامت نیاز به بستری شدن و یا استفاده از دارو است.

حجت الاسلام جوانمرد زاده، افزود: بیماری معنوی مثل بیماری جسمانی و روحی قابل مشاهده نیست و وقتی مطلع می‌شویم که در زندگی خودمان دچار بیماری دینی و معنوی بوده‌ایم کار از کار گذشته است و در درگاه خداوند در حال بازخواست هستیم و در این زمان بسیاری از خدا درخواست می‌کنند آن‌ها را به دینا برگردانند تا اعمال اشتباهشان را جبران کنند. متأسفانه این موضوع به این علت است که  بعضاً در زندگی دچار روزمرگی  و از بسیاری از امور غافل شده‌ایم.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان، افزود: گاهی فراموش می‌کنیم که خداوند به ما دو نعمت بزرگ سلامت و امنیت داده است و قدر این دو نعمت را نمی‌دانیم و وقتی از دستشان دادیم تازه قدر نعمت را می‌دانیم. دین هم از از نعمت‌های دیگر خداوند است که برخی از انسان‌ها تا زنده هستند قدرش را نمی‌دانند و بعد از مرگ متوجه می‌شوند که قدر دین را ندانسته و دستورات دینی را رعایت نکردند که دیگر این پشیمانی فایده ندارد و قابل جبران نیست.

حجت الاسلام جوانمرد زاده در بخش دیگری از صحبت خود به تعریف « سیر وسلوک » پرداخت و گفت: از نظر لغوی "سیر" یعنی سفر و "سلوک" یعنی منش اما از نظر عرفانی یعنی این‌که بپذیریم که از بی‌نهایت آمده‌ایم و باید به بی‌نهایت برویم که این‌جا  منظور از بی‌نهایت خداوند متعال است.

ایشان با اشاره به این‌که در قرآن مجید به این موضوع اشاره شده که انسان برای ورود به این دنیا از چند دنیا گذشته و بعد از این دنیا هم از چند دنیا می‌گذرد، گفت: سیر و سفر انسان قطعی است و نمی‌شود از مسیر خارج شد. برخی طوری در زندگی غرق شده‌اند که بعد از مرگ پشیمان می‌شوند. برای این‌که انسان در این فرایند دچار پشیمانی نشود نیاز است « سیر و سلوک » پیشه بگیرد.

حجت الاسلام و المسلمین عبدالباری جوانمرد زاده، با اشاره به این‌که «سیر و سلوک» متعلق به یک فرد یا یک گروه خاص نیست،  خاطر نشان کرد:  همه انسان‌ها اعم از غنی و فقیر، با سواد و بی‌سواد و... می‌توانند با «سیر و سلوک» اختیاری می‌شود مسیر حیات و زندگی را به بهترین شکل طی کرد و در قلّه افتخار قرار گرفت.

وی در بخش دیگر از صحبت خود، ظاهر و باطن انسان را دو مقوله جدا از هم ندانست و تأکید: برای «سیر سلوک» باید با ظاهر و باطن حرکت کرد. این که برخی اعتقاد دارند ظاهر و باطن با هم فرق دارند این یک موضوع کاملاً اشتباه است و ظاهر و باطن در همدیگر تأثیر دارند و مکمل هم هستند. ظاهر هر کس نشانه باطن اوست و آن چه در باطن هر کس وجود دارد به صورت ظاهر نشان داده می‌شود. البته موضوع ظاهر سازی با این بحث فرق دارد. در کل ظاهری خوب است که از باطن برخیزد و باطنی خوب است که به بیرون بتراود.

وی در بخش پایانی صحبت خود تأکید کرد: "سیر و سلوک"  برای این است که بتوانیم دنیای خودمان را بهتر ببینیم و موضوعی بسیار مهم است و نمی‌توان در یک جلسه  آن‌را به طور کامل توضیح داد لذا  امیدوارم که جلساتی دیگر برای این مبحث در نظر گرفته شود.

لازم بذکر است در ابتدای این جلسه دکتر مسعود شهبازی دبیر هم اندیشی استادان واحد دانشگاهی مسجدسلیمان ضمن تشکر از حجت الاسلام جوانمرد زاده برای قبول سخنرانی وخیر مقدم حضور شرکت کنندگان، پیرامون سلامت در ابعاد چهار گانه جسمانی، عقلانی، روانی و معنوی به طور خلاصه به ایراد سخن پرداخت و در ادامه جلسه هم تنی چند از حاضران در خصوص سیر و سلوک نظر خود را مطرح کردند.